Пореска управа  >>  Биро за информисање  >>  Новости  >>  Настављају се викенд контроле

Порески календар

дец 2017

Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Појединачна пореска пријава на обрасцу ППП ПД за порезе и доприносе по одбитку подноси се пре сваке исплате прихода. Резидентни обвезник који откупљује секундарне сировине и отпад од резидентног, односно нерезидентног правног лица, дужан је да приликом исплате накнаде тим лицима обрачуна, обустави и на прописани рачун уплати порез по одбитку, као и да поднесе пореску пријаву надлежном пореском органу. Пореска пријава за порез на добит по одбитку подноси се на дан исплате прихода. Подношење коначног обрачуна акцизе за прошлу годину врши се заједно са годишњим пореским билансом. Рок за подношење пореске пријаве и пореског биланса за обвезника коме је пословна година различита од календарске је 180 дана од дана истека периода за који се утврђује пореска обавеза. Физичка лица која остварују приходе а за које исплатилац није дужан да поднесе пореску пријаву, обрачуна и плати јавне приходе, подносе пореску пријаву у року од 30 дана од дана остваривања прихода, за приходе за које је утврђена обавеза самоопорезивања. Рок за подношење пријаве за порез на добит на приходе које по основу капиталних добитака и по основу закупа и подзакупа непокретности и покретних ствари оствари нерезидентни обвезник, као и на приходе остварене по основу намирења потраживања у поступку извршења, односно у сваком другом поступку намирења потраживања, је 30 дана од дана остваривања прихода. Подношење обрасца ПИД ПДВ за 2016. годину, ако је у 2016. години испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно врши промет добара у иностранство, врши се уз пореску пријаву ПДВ за порески период текуће године у којем је поднет финансијски извештај за претходну годину у складу са прописима о рачуноводству.

Новости

штампај штампај
 

Пошаљи пријатељу

14. 10. 2016.

Настављају се викенд контроле

Пореска управа Републике Србије контролисаће и током предстојећег викенда евидентирање промета преко фискалних каса у различитим делатностима.

У великој ванредној акцији претходног викенда, порески инспектори контролисали су регуларност евидентирања промета преко фискалних каса, као и радно-правни статус ангажованих радника у 230 малопродајних објеката широм Србије. Контролисане су 93 пекаре и 137 малопродајна трговинска објекта.

Неправилности у раду су утврђене у 80 контролисаних објеката, и то код 41 обвезника који се баве прометом пекарских прозвода, као и у 39 малопродајних трговинских објеката. Сви порески обвезници код којих је утврђено да не поштују законске процедуре су привремено затворени.

Пореска управа наставља појачану контролу пореских обвезника широм Србије, као и да проширује oбухват контрола у различитим привредним гранама. Повећањем добровољног поштовања пореских прописа и културе плаћања пореза потреба за контролама ће се смањити.

 

Коментари 0

остави коментар
Види још

Остави коментар