Пореска управа  >>  Биро за информисање  >>  Новости  >>  Потписан Протокол о сарадњи између Инспектората за рад и Пореске управе

Порески календар

нов 2017

Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Појединачна пореска пријава на обрасцу ППП ПД за порезе и доприносе по одбитку подноси се пре сваке исплате прихода. Резидентни обвезник који откупљује секундарне сировине и отпад од резидентног, односно нерезидентног правног лица, дужан је да приликом исплате накнаде тим лицима обрачуна, обустави и на прописани рачун уплати порез по одбитку, као и да поднесе пореску пријаву надлежном пореском органу. Пореска пријава за порез на добит по одбитку подноси се на дан исплате прихода. Подношење коначног обрачуна акцизе за прошлу годину врши се заједно са годишњим пореским билансом. Рок за подношење пореске пријаве и пореског биланса за обвезника коме је пословна година различита од календарске је 180 дана од дана истека периода за који се утврђује пореска обавеза. Физичка лица која остварују приходе а за које исплатилац није дужан да поднесе пореску пријаву, обрачуна и плати јавне приходе, подносе пореску пријаву у року од 30 дана од дана остваривања прихода, за приходе за које је утврђена обавеза самоопорезивања. Рок за подношење пријаве за порез на добит на приходе које по основу капиталних добитака и по основу закупа и подзакупа непокретности и покретних ствари оствари нерезидентни обвезник, као и на приходе остварене по основу намирења потраживања у поступку извршења, односно у сваком другом поступку намирења потраживања, је 30 дана од дана остваривања прихода. Подношење обрасца ПИД ПДВ за 2016. годину, ако је у 2016. години испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно врши промет добара у иностранство, врши се уз пореску пријаву ПДВ за порески период текуће године у којем је поднет финансијски извештај за претходну годину у складу са прописима о рачуноводству.

Новости

штампај штампај
 

Пошаљи пријатељу

Потписан Протокол о сарадњи између Инспектората за рад и Пореске управе

Београд, 8. септембра 2017. године - Директорка Драгана Марковић је испред Пореске управе Републике Србије потписала Протокол о сарадњи са Инспекторатом за рад Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Овај протокол је формализација досадашње добре сарадње ових институција, који предвиђа пре свега интензивну размену релевантних информација која ће допринети успешнијем сузбијању сиве економије у области радно-правних односа.

 

Директорка Марковић је приликом потписивања Протокола изразила своје уверење да ће овај Протокол додатно учврстити и унапредити међусобну пословну сарадњу, јер негативне појаве сиве економије могу да се сузбију једино кроз стабилна, системска решења. Нагласила је да је блиска сарадња Пореске управе са свим другим државним институцијама од великог значаја за борбу против сиве економије, јер та борба може бити успешна само ако све институције делују заједно.

Биро за информисање

Коментари 0

остави коментар
Види још

Остави коментар