Пореска управа  >>  Биро за информисање  >>  Новости  >>  Одузето 5.970 паклица цигарета

Порески календар

окт 2017

Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Појединачна пореска пријава на обрасцу ППП ПД за порезе и доприносе по одбитку подноси се пре сваке исплате прихода. Резидентни обвезник који откупљује секундарне сировине и отпад од резидентног, односно нерезидентног правног лица, дужан је да приликом исплате накнаде тим лицима обрачуна, обустави и на прописани рачун уплати порез по одбитку, као и да поднесе пореску пријаву надлежном пореском органу. Пореска пријава за порез на добит по одбитку подноси се на дан исплате прихода. Подношење коначног обрачуна акцизе за прошлу годину врши се заједно са годишњим пореским билансом. Рок за подношење пореске пријаве и пореског биланса за обвезника коме је пословна година различита од календарске је 180 дана од дана истека периода за који се утврђује пореска обавеза. Физичка лица која остварују приходе а за које исплатилац није дужан да поднесе пореску пријаву, обрачуна и плати јавне приходе, подносе пореску пријаву у року од 30 дана од дана остваривања прихода, за приходе за које је утврђена обавеза самоопорезивања. Рок за подношење пријаве за порез на добит на приходе које по основу капиталних добитака и по основу закупа и подзакупа непокретности и покретних ствари оствари нерезидентни обвезник, као и на приходе остварене по основу намирења потраживања у поступку извршења, односно у сваком другом поступку намирења потраживања, је 30 дана од дана остваривања прихода. Подношење обрасца ПИД ПДВ за 2016. годину, ако је у 2016. години испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно врши промет добара у иностранство, врши се уз пореску пријаву ПДВ за порески период текуће године у којем је поднет финансијски извештај за претходну годину у складу са прописима о рачуноводству.

Новости

штампај штампај
 

Пошаљи пријатељу

20. 03. 2017.

Одузето 5.970 паклица цигарета

Инспектори Пореске управе Републике Србије у координацији са  Министарством унутрашњих послова су у две одвојене акције одузели укупно 5.970 паклица цигарета са акцизним маркицама Републике Македоније.

Приликом прегледа моторног возила на магистралном путу између Платичева и Кленка одузето је 3.970 паклица цигарета. Истог дана, у другој координираној акцији Пореске управе и МУП-а Републике Србије, одузето је 2.000 паклица цигарета од физичког лица у моменту преузимања цигарета из аутобуса на Ибарској магистрали код Лазаревца.

Против четири одговорна лица биће поднете кривичне пријаве због недозвољеног промета акцизних производа и недозвољене трговине, док је једном од њих одређена и мера задржавања до 48 сати.

Биро за информисање

Коментари 0

остави коментар
Види још

Остави коментар